marți, 4 decembrie 2007

Fortareata din zapada si gheata - Iarna cu Vlad Tepes

Fortăreaţă din zăpadă şi gheaţă lângă Transfăgărăşan

Proiectul „Iarna cu Vlad Ţepeş” prinde contur

Argeş, 4 decembrie 2007. Cetatea vistierie a domnitorului Vlad Ţepeş, fortăreaţa Poenari, va fi reconstruită din zăpadă şi gheaţă lângă cabana Capra, unde se închide Transfăgărăşanul pentru cei care vin dinspre Argeş. După ce au adus în România conceptul primului hotel de gheaţă, Relu Nica şi grupul său de la Montan Club Delta au demarat un proiect şi mai curajos: prima fortăreaţă din gheaţă din Europa de Est. Copia albă va fi finalizată chiar înainte de Crăciun, pe 22 decembrie, va avea o treime din volumul original şi va primi vizitatori până în luna aprilie inclusiv.

„Cetatea va fi decorată pentru a aduce cât mai mult cu originalul, astfel că vom lucra foarte mult şi la interior. În patru dintre turnuri vom amenaja câte o cameră unde se vor putea caza turiştii, iar în cel de-al cincilea turn vom avea casa de bilete”, spune Relu Nica, iniţiatorul programului. Acesta s-a apucat deja de lucru, alături de alţi şase membri din cadrul Montan Club Delta şi partenerul acestora, SC Pârâul Caprei SA. Zăpada a ajuns deja în zonă la 70 de centimetri şi meteorologii prognozează ninsori în continuare, astfel că modelatorii zăpezii vor reuşi să fie gata în cel mai scurt timp. “Turiştii vor putea dormi înăuntru pe pleduri speciale şi, bineînţeles, în saci de dormit.”, explică Nica.

Zona va deveni astfel un adevărat magnet odată cu inaugurarea cetăţii din gheaţă, fapt pentru care cabanierii sunt deja pregătiţi: turiştii care nu vor fi gata să se cazeze chiar în interiorul cetăţii vor avea de ales între Cabana Capra aflată lângă cetate şi pensiunile de la Piscu Negru, totalizând un număr de aproximativ 200 de locuri.

Investiţia totală se va ridica la peste 140 de milioane de lei vechi, pentru construcţie fiind necesară o freză de zăpadă şi un excavator.

Biletul de intrare va costa 10 lei entru elevi şi studenţi, respectiv 15 lei pentru adulţi iar cel de cazare va fi în jur de 300 de lei pentru camera cu două paturi. La intrare, turiştii vor avea o surpriză: un plăieş îi va aştepta îmbrăcat în haine tradiţionale. Oricine va putea să-l imortalizeze într-o poză în schimbul unui leu, care va ajunge apoi în contul programului Lacurile Glaciare nu sunt Gropi de Gunoi, un proiect derulat de Montan Club Delta alături de Societatea de Explorări Oceanografice şi Protecţia Mediului Marin Oceanic Club, program prin care se urmăreşte cercetarea biodiversităţii lacurilor glaciare dar şi studierea şi combaterea poluării acestora.

Cetatea Poenari, înălţată în secolul al XIII-lea, se află în Cheile Argeşului, în apropierea Barajului Vidraru. Tradiţia populară leagă zidirea cetăţii de numele legendarului domn Negru Vodă. Ea a fost extinsă mai târziu de domnitorul Vlad Ţepeş în secolul XV.

Fiecare weekend petrecut în această iarnă alături de Vlad Ţepeş şi oştenii săi va fi sărbătorit cu concursuri de snowboard, sculptură în gheaţă şi cazemate, dat cu preşul pe zăpadă şi multe alte concursuri haioase, chiar şi karaoke. (Detalii despre zilele exacte se găsesc în documentul ataşat).

Proiectul a fost posibil cu ajutorul câtorva sponsori, printre care www.besttourism.ro, şi promotorul oficial EcoXtrem www.ecoxtrem-teambuilding.ro

Contact

Mai multe informaţii puteţi obţine de la Relu Nica: 0745.056.409 , Roxana Trandafir roxana.trandafir@yahoo.com , 0753.020.123 , http://montanclubdelta.blogspot.com






LATER EDIT:

Ştirile despre noi circulă! Deocamdata găsiţi acest comunicat la următoarele adrese:

Event 365
Stiri - Arges
Pro TV
Romanian Global News
Daily Business
Vacante si Calatorii
TVR
Allpress.ro

banisiafaceri.ro
Financiarul.ro

ziare.com
stiri.kappa.ro
pescurt.ro
dordeduca.ro
rompres
ziua.ro
pulsulzilei.ro
Adevarul
stiri.portal.ro
FrontNews
Ziare.ro
Event 365 din nou
InfoPortal.ro
ziua.ro din nou
Atac Online
Tazvan blog
Ziare.com
Cotidianul
casa.jurnalul.ro
Adevarul
Blog de Zapada
Realitatea.net
Romantica


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu