miercuri, 19 decembrie 2007

INVITAŢIE LA CETATEA DE GHEAŢĂ


Doamnelor şi domnilor,

Cetatea lui Ţepeş este gata! Montan Club Delta şi Cabana Capra vă invită sâmbătă, 22 decembrie, să vizitaţi prima fortăreaţă de zăpadă şi gheaţă din Europa, ridicată acolo unde se închide Transfăgărăşanul dinspre Argeş. Tăiem panglica la ora 12.00 fix, cu surle şi trâmbiţe, pe acorduri medievale. Apoi se deschide poarta, păzită de străjeri şi alaiul poate păşi înăuntru alături de Relu Nica, iniţiatorul acestui proiect, „Iarna cu Vlad Ţepeş”.

Avem ziduri de zăpadă, spectacole de teatru din cele vremuri – lupte cu săbii şi scenete, vin şi ţuică fiartă şi carne la proţap. Seara se încheie cu un spectacol de artficii pe care nu-l puteţi rata.

Vă aşteptăm să petreceţi alături de noi, într-un stil medieval.

Roxana Trandafir (0753.020.123)

Relu Nica (0745.056.409)

Montan Club Delta

Strada Gheorghe Doja nr. 2-4

Piteşti, Argeş

http://montanclubdelta.blogspot.com


PS: Copia rece a cetăţii vistierie a domnitorului Vlad Ţepeş, cetatea Poenari din apropierea Barajului Vidraru, a fost ridicată de Montan Club Delta, în parteneriat cu Cabana Capra. Construcţia are o treime din volumul originalului.

vineri, 14 decembrie 2007

Teambuilding ASG

Ca sa nu ramaie neconstruita echipa Asociatiei Studentilor Geografi nici anul acesta, organizam o sesiune de zidarie la Refugiul Capra din Fagaras.
Invitati speciali TOTI ASeGistii care vor sa ne cunoastem mai bine si sa putem crea un nucleu indispensabil in proiectele viitoare ;)

Ne vedem acolo!

(PS: dupa ce primesc imagini cu grupul, am sa le postez!)

marți, 4 decembrie 2007

Fortareata din zapada si gheata - Iarna cu Vlad Tepes

Fortăreaţă din zăpadă şi gheaţă lângă Transfăgărăşan

Proiectul „Iarna cu Vlad Ţepeş” prinde contur

Argeş, 4 decembrie 2007. Cetatea vistierie a domnitorului Vlad Ţepeş, fortăreaţa Poenari, va fi reconstruită din zăpadă şi gheaţă lângă cabana Capra, unde se închide Transfăgărăşanul pentru cei care vin dinspre Argeş. După ce au adus în România conceptul primului hotel de gheaţă, Relu Nica şi grupul său de la Montan Club Delta au demarat un proiect şi mai curajos: prima fortăreaţă din gheaţă din Europa de Est. Copia albă va fi finalizată chiar înainte de Crăciun, pe 22 decembrie, va avea o treime din volumul original şi va primi vizitatori până în luna aprilie inclusiv.

„Cetatea va fi decorată pentru a aduce cât mai mult cu originalul, astfel că vom lucra foarte mult şi la interior. În patru dintre turnuri vom amenaja câte o cameră unde se vor putea caza turiştii, iar în cel de-al cincilea turn vom avea casa de bilete”, spune Relu Nica, iniţiatorul programului. Acesta s-a apucat deja de lucru, alături de alţi şase membri din cadrul Montan Club Delta şi partenerul acestora, SC Pârâul Caprei SA. Zăpada a ajuns deja în zonă la 70 de centimetri şi meteorologii prognozează ninsori în continuare, astfel că modelatorii zăpezii vor reuşi să fie gata în cel mai scurt timp. “Turiştii vor putea dormi înăuntru pe pleduri speciale şi, bineînţeles, în saci de dormit.”, explică Nica.

Zona va deveni astfel un adevărat magnet odată cu inaugurarea cetăţii din gheaţă, fapt pentru care cabanierii sunt deja pregătiţi: turiştii care nu vor fi gata să se cazeze chiar în interiorul cetăţii vor avea de ales între Cabana Capra aflată lângă cetate şi pensiunile de la Piscu Negru, totalizând un număr de aproximativ 200 de locuri.

Investiţia totală se va ridica la peste 140 de milioane de lei vechi, pentru construcţie fiind necesară o freză de zăpadă şi un excavator.

Biletul de intrare va costa 10 lei entru elevi şi studenţi, respectiv 15 lei pentru adulţi iar cel de cazare va fi în jur de 300 de lei pentru camera cu două paturi. La intrare, turiştii vor avea o surpriză: un plăieş îi va aştepta îmbrăcat în haine tradiţionale. Oricine va putea să-l imortalizeze într-o poză în schimbul unui leu, care va ajunge apoi în contul programului Lacurile Glaciare nu sunt Gropi de Gunoi, un proiect derulat de Montan Club Delta alături de Societatea de Explorări Oceanografice şi Protecţia Mediului Marin Oceanic Club, program prin care se urmăreşte cercetarea biodiversităţii lacurilor glaciare dar şi studierea şi combaterea poluării acestora.

Cetatea Poenari, înălţată în secolul al XIII-lea, se află în Cheile Argeşului, în apropierea Barajului Vidraru. Tradiţia populară leagă zidirea cetăţii de numele legendarului domn Negru Vodă. Ea a fost extinsă mai târziu de domnitorul Vlad Ţepeş în secolul XV.

Fiecare weekend petrecut în această iarnă alături de Vlad Ţepeş şi oştenii săi va fi sărbătorit cu concursuri de snowboard, sculptură în gheaţă şi cazemate, dat cu preşul pe zăpadă şi multe alte concursuri haioase, chiar şi karaoke. (Detalii despre zilele exacte se găsesc în documentul ataşat).

Proiectul a fost posibil cu ajutorul câtorva sponsori, printre care www.besttourism.ro, şi promotorul oficial EcoXtrem www.ecoxtrem-teambuilding.ro

Contact

Mai multe informaţii puteţi obţine de la Relu Nica: 0745.056.409 , Roxana Trandafir roxana.trandafir@yahoo.com , 0753.020.123 , http://montanclubdelta.blogspot.com






LATER EDIT:

Ştirile despre noi circulă! Deocamdata găsiţi acest comunicat la următoarele adrese:

Event 365
Stiri - Arges
Pro TV
Romanian Global News
Daily Business
Vacante si Calatorii
TVR
Allpress.ro

banisiafaceri.ro
Financiarul.ro

ziare.com
stiri.kappa.ro
pescurt.ro
dordeduca.ro
rompres
ziua.ro
pulsulzilei.ro
Adevarul
stiri.portal.ro
FrontNews
Ziare.ro
Event 365 din nou
InfoPortal.ro
ziua.ro din nou
Atac Online
Tazvan blog
Ziare.com
Cotidianul
casa.jurnalul.ro
Adevarul
Blog de Zapada
Realitatea.net
Romantica


marți, 27 noiembrie 2007

În curând vom petrece Iarna cu Vlad Ţepeş


Ca să nu mai rămâie nepromovată valea Argeşului nici anul acesta, gaşca veşnic tânără dar mai ales neliniştită de la Montan Club Delta a pus din nou ceva la cale.
Acel ceva va prinde trend-ul de iarnă 2007-2008 din plin:
Proiectul "Iarna cu Vlad Ţepeş" se anunţă a fi unul de seamă. La deschidere vor evolua cu fast membrii unei formaţii de excepţie la noi în ţară, apoi "viaţa" cetăţii va continua cu multe multe evenimente antrenante şi evident, inedite.

Aşa că vă aşteptăm, cu mic, cu mare, la Petrecerea de urcare la tron a lui Vlad Ţepeş! Pentru mai multe detalii, urmăriţi saitul pe care sunteţi deja ;)

luni, 19 noiembrie 2007

Şedinţă extraordinară Montan Club Delta

Această şedinţă era stabilită anterior pentru 3 DECEMBRIE însă din motive subiective (care vor fi detaliate la întâlnire) am concluzionat că este mai bine să aibă loc în data de 22 NOIEMBRIE.
Anunţ pe această cale că sunt aşteptaţi JOI 22 DECEMBRIE 2007 la orele 18.00 toţi membrii Montan Club Delta înscrişi până în luna septembrie a anului în curs.


duminică, 11 noiembrie 2007

Preluare de pe oceanic.ro




Miercuri , 7 noiembrie 2007 a avut loc la Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" vernisajul expoziţiei "Expediţii Ştiinţifice Româneşti în Bazinul Mediteranean 2005-2007" la care au participat pe lângă reprezentanţii celor 3 instituţii partenere (S.E.O.P.M.M. Oceanic-Club, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa şi Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa") personalităţi marcante ale vieţii ştiinţifice româneşti, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, mass-media şi un numeros public.



Expoziţia vă prezintă în imagini şi exponate o parte din rezultatele primelor patru expediţii întreprinse până astăzi în cadrul parteneriatului tripartit.
Expoziţia rămâne deschisă pentru public până pe data de 25 noiembrie 2007.


luni, 5 noiembrie 2007

Teambuilding încheiat cu succes II

Completare: astăzi am uploadat şi filmuleţul cu Dany în plină acţiune, şi poate fi vizualizat aici :)

duminică, 4 noiembrie 2007

Teambuilding încheiat cu succes































  1. Toată lumea o vrea pe prietena mea
  2. Relu a experimentat ceva nou
  3. Am ars supa de pui dar dacă nu le spuneam mulţi nu şi-ar fi dat seama
  4. Cozonacul porneşte din ce în ce mai greu
  5. Sonia şi-a făcut griji pentru Zaher atunci când el a căzut în coardă cu capul în jos
  6. Vinul de mere făcut de familia Elei este foarte bun
  7. Prăjiturile de la Iepuraşul sunt mai bune decât îmi aminteam
  8. Supa făcută pentru seara următoare a ieşit mai bună – creaţie exclusiv proprie
  9. „Carne Dezosată Barbar” este noul brand rocks
  10. Cei care dorm în cel mai răcoros loc NU se trezesc primii dar nici cei care dorm în cel mai călduros loc NU se trezesc ultimii.

Explicaţii:

  1. Este vorba de Relu, el este „prietena mea” şi din nou a fost cap de afiş. O să vedeţi în continuare de ce...
  2. A experimentat pendularea pe o coardă ancorată de un cablu pus între două stânci, aşa cum o să vedeţi în imagini. Da, deşi se credea că el a încercat TOT, sâmbătă a dărâmat acest mit. Primul, cel care a testat efectiv sistemul a fost el însuşi, şi îi mulţumim pentru asta :D Apoi, de la Andrei şi până la Zaher ne-am dat toţi. Aproape toţi. Popescu, într-un episod viitor J
  3. Am vrut să aşteptăm caravana cu o supă fierbinte, având în vedere că veneau de la drum lung iar incinta în care urma să-i primim nu este chiar cea mai călduroasă. Astfel că am şi făcut-o... praf! Când era aproape gata am pus şi fidea, care nu era de altfel absolut necesară, şi am uitat sa mai amestecăm în oală Rezultatul? Noroc că mai aveam la îndemână o oală suficient de mare şi am deşertat conţinutul. Am adăugat sare suplimentar şi niscaiva pătrunjel. (Soluţie marcă înregistrată, dar freeware ;) )
  4. Cozonacul este duba lui Răzvan Popescu Mirceni (Laurenţiu Popeşti Leordeni etc), maşinuţă ce i-a fost aproape, la bine şi la rău, fie că a fost vorba de o expediţie pe meleaguri africane, fie că s-a dus până la MINAC. Acum, din nebănuite cauze, uneori refuză să pornească. Oare o avea vreo presimţire??
  5. Fotografia este grăitoare sper J Nu am avut timp să prelucrez imaginile, aşa că ce se vede este materia brută preluată din aparat. Din păcate am pierdut momentul esenţial (un mare minus pentru viitoarea mea ipotetică_carieră de fotoreporter!) dar ce surprins poziţia imediat următoare. Sonia a icnit şi Ana s-a speriat de sperietura Soniei. Eu nu m-am speriat prea tare deoarece ştiam că îl filează Relu şi deci este în regulă, dar nici bine nu mi-a fost. Astea au fost singurele reacţii marcante referitor la acest eveniment. Revenind la minusul meu, deşi am ratat caderea efectivă numai eu am imortalizat pendularea lui neplanificată :D
  6. Noi, la MCD nu avem grătar. Nu pentru că nu ne-ar plăcea, ci pentru că pur şi simplu inventăm de fiecare dată ceva care să suplinească lipsa acestui obiect. Dar acum nu am avut dispoziţia necesară, şi am vrut în sfârşit să ne cumpărăm unul. Am căutat, dar nu am găsit L Aşa că am sunat-o pe Ela să ne imprumute unul, dacă tot treceam prin oraşul ei. Alături de grătar ea şi tatăl ei ne-au oferit şi un bidon de vin home-made, de mere, cidru parcă îi zice. Pe această cale toate echipa de fete mulţumeşte pentru sprijinul acordat. Deşi nu am luat Oscarul căţărătorilor, ne-am bucurat de gustul bun al alimentului preparat cu drag acasă.
  7. La întoarcerea în Câmpulung, după ce am trecut pe la casa Elei şi am zvîrlit peste gard grătarul, ne-am oprit la cofetărie unde am mai schimbat o vorbă cu ea şi am mâncat şi câteva prăjituri fiecare. Au fost excelente, astfel că recomand în mod public Cofetăria IEPURAŞUL, situată lângă Primărie. O prăjitură costă 2 lei, este SUPER bună şi poate fi consumată alături de o băutură răcoritoare de renume, de 500ml care costă 3 lei. Dacă aveţi numai 5 lei, mai bine mâncaţi 2 prăjituri şi beţi apă de acasă, merită!
  8. Seara următoare, adică sâmbătă seara, ne-am întors în „mansarda noastră, cuibuşor de nebunii”. Şi am vrut să mâncăm din nou ceva bun. Acum, în forma detaliată, recunosc adevărul: Ana a vrut să mă ajute, dar eu nu am înţeles la timp problema ei legată de carnea macră, ci abia după ce pregătisem eu legumele şi am fost deci nevoită să continui; Sonia a curăţat alături de mine cartofi şi morcovi ca pentru o supă pentru 12 munţo-ocean-mani, şi alături de Dany le-a tocat exemplar ;) ; Găbiţa a strâns masa şi dacă nu mă înşel a spălat şi nişte vase, la fel ca şi Dany şi Răzvan care au fost pilonii de bază la vase :D Am pus şi de data asta paste, dar am stat lângă oală şi am mestecat continuu până am oprit focul – asta a fost cheia succesului.
  9. „Carne Dezosată Barbar” este noul brand, dezvoltat în timp ce pregăteam supa. Eram destul de furioasă, obosită, nu-mi era foame dar stăteam în picioare de o oră să fac supă pentru nişte oameni care se distrau în timpul ăsta. Din lipsă de chef nu am fotografiat oasele rămase, însă vor constitui un adevărat festin pentru norocosul câştigător.
  10. Ne-am culcat pe la orele 2 dis de dimineaţă în zorii zilei de 4 noiembrie, după ce am înţeles că nu vom putea dovedi damigeana de vin roşu de 5l (unii!) şi nici jocul de îndemânare pe care l-am achiziţionat recent (alţii!). Fiecare unde îşi alesese domiciliul în seara precedentă. În corturi au dormit Dany şi Răzvan, Sonia şi Zaher, Bogdan Z., Găbiţa şi Gabi. Afară au dormit Bogdan, Andrei şi Ana, iar în birou eu cu Relu. Nu ştiu care au fost primii, dar Gabi2 ştiu sigur că au fost ultimii care au ieşit din bârlog. Ceea ce am vrut să zic de fapt cu acest punct este că deşi m-am trezit în final la ora 12 la prânz, nu am fost cea din urmă :D

miercuri, 31 octombrie 2007

Teambuilding

Weekendul acesta Asociaţia Montan Club Delta are team-building în cheile Dâmbovicioarei (zona Brusturet) - la turnuleţ împreună cu partenerii noştri de la Oceanic Club - Constanţa. Plecăm sâmbătă 3 noiembrie de dimineaţă şi ne întoarcem seara.

În program avem: căţărare, tiroliană....etc.
Sâmbătă seara vom rămâne la sediul clubului şi vom sărbători 1 an de protocol între cele două organizaţii (Oceanic şi MCD).


blogăring cu aparatu' de gât

Acum, când blogăritul este în plin avânt, m-am găsit şi eu să îmi fac cont. Pentru că îmi place să consum bateriile săpunierei foto am să public aici tot ce am să cred că merită.
Şi nu vor fi puţine, vă spun!

Aşadar, poftim la privit! Sigur că îmi asum ceea ce public, orice opinie este bine venită.