marți, 9 februarie 2010

Invitatie

Muzeul Naţional de Geologie vă aşteaptă sâmbătă, 20 februarie 2010, orele 11.00, la conferinţa Bivuacuri sub semilună susţinută de cercetătorul Dr. Corneliu Pârvu de la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi biologul Răzvan Popescu-Mirceni, directorul Societăţii de Explorări Oceanografice şi Protecţia Mediului Marin „Oceanic Club”, din Constanţa.
Corneliu Pârvu şi Răzvan Popescu-Mirceni au participat, între 2005 şi 2009, la şase expediţii zoologice în nordul Africii şi Asiei Mici, care au adus mii de piese noi în colecţiile muzeului şi au făcut obiectul a numeroase lucrări ştiinţifice. Aceste realizări sunt puse în balanţă de ceva inefabil, ce nu poate fi „prins” şi redat mai bine decât într-o conferinţă prezentată chiar de protagonişti: impresia şocantă a deşertului orbitor ziua, liniştea ireală a nopţilor orientale, în care parcă poţi auzi luna târându-şi papucii, mirajele canioanelor meandrate, prin care se pătrunde în altă lume, paralelă cu aceea a cercetătorului: lumea aventurii şi a prieteniei.
Imagini generoase şi secvenţe de film alese cu grijă, pe criteriul spectaculozităţii, fenomene şi întâmplări interesante, vor răsplăti pe cei curioşi să perceapă o viziune românească a fabulosului „mediterraneo”, de unde a pornit spre noi civilizaţia şi cu mult înaintea ei, caleidoscopul biologic ce ne înconjoară.
Conferinţa din luna februarie – „Bivuacuri sub semilună” – face parte din ciclul de întâlniri cu „Expediţionari români pe Mapamond” care se va desfăşura la Muzeul Naţional de Geologie până în luna mai 2010.
Conferinţele sunt susţinute în Sala de Conferinţe de la parterul muzeului, începând de la orele 16.00.
Participarea la acest program se face în urma unei rezervări, fie la telefon: 212.89.52 fie prin e-mail la adresa: madalina@geology.ro, în limita celor 80 de locuri disponibile.
Preţul de acces este de 4 lei/redus şi 7 lei/adult.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Smart FM, Şapte Seri, comunicatedepresa.ro, Port.ro, onlinegallery.ro, calendarevenimete.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu